Wie is Moveg?

Moveg BV is in 2011 opgericht door Sander Egbers.  Klik hier voor het LinkedIn profiel van Sander.Foto SE

Sander Egbers is in 1970 geboren in Enschede en heeft in 1994 succesvol de studie Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen afgerond. Daarnaast heeft hij de diploma’s SPD-1 en SPD-2 behaald.

Hij bezit meer dan 20 jaar ervaring als CFO, CCO en CEO in internationale productie- en handelsomgevingen.

Sander begon zijn carrière bij de Central Industry Group NV. Voor deze holding in de scheepsbouw oefende hij verschillende internationale functies uit: controller, financieel manager, CFO, interne troubleshooter. In die laatste rol heeft Sander zich in verschillende landen beziggehouden met nieuw opgerichte dochterondernemingen of dochterondernemingen welke tijdelijk extra aandacht vanuit de holding nodig hadden.

Daarna heeft Sander 10 jaar lang veel (internationale) ervaring opgedaan, eerst als CFO en later als CCO en CEO van Faber International BV en Glen Dimplex Benelux BV, beide dochterondernemingen van de Glen Dimplex Group. Beide ondernemingen zijn onder zijn verantwoordelijkheid zeer succesvol geweest in het verbeteren van het risicoprofiel en het realiseren van groei. Zo is het aantal omzetgebieden uitgebreid van 5 naar circa 25 landen, zijn er nieuwe divisies toegevoegd en is een nieuwe afdeling New Business opgezet. Met zowel de (gas)sfeerhaarden van Faber als met de haarverzorgingsproducten van Carmen zijn de beide ondernemingen marktleider geworden in Nederland, voor de eerste producten zelfs in Europa. Daarnaast is de organisatie in België de grootste toeleverancier geworden voor bouwmarkten op het gebied van elektrische bijverwarming.
In die periode heeft hij een zeer brede ervaring opgedaan in bedrijven met totaal verschillende organisatiestructuren (eigen R&D en productie m.b.t. o.a. haarden t.o.v. pure handel m.b.t. o.a. haarverzorging, stofzuigers, SDA, etc..) in totaal verschillende internationale afzetkanalen (groothandel, (multiple) retail, DIY, dealernetwerk met speciaalzaken).

Wil je als organisatie groeien dan kan dit alleen als je bereid bent om te veranderen. Verandering komt daarbij niet vanzelf maar focus (zonder het aanwezige te verwaarlozen) is essentieel. Kansen creëer je zelf! Verandering heeft vele uitingsvormen o.a.: nieuwe markten, nieuwe producten, innovatie. De basis ligt echter in een gedegen kennis van (en relatie met) de klant en de markt waarin zij zich begeeft, zodat de organisatie continu efficiënt en effectief werkt aan haar onderscheidend vermogen.

Sander Egbers heeft zich de afgelopen jaren met veel succes en plezier geconcentreerd op de groei en verandering van handel- en productie organisaties. Hij heeft in 2011 besloten om zijn eigen onderneming op te richten en zich daar fulltime op te richten. Daar zit zijn kracht en ervaring!

Zie het CV hieronder voor recente activiteiten en opdrachten.

 CV Sander Egbers